Contactgegevens

Philippus Robbenstraat 10
7665 AA Albergen

0546 898 364

info@tcalbergen.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00

Dinsdag 08:00 - 17:00

Vrijdag 08:00 - 12.00

Implantaten

Wat is een implantaat?

Indien u een of meerdere tanden of kiezen mist, kunnen deze soms vervangen worden met een implantaat. Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak vast wordt gezet.

Binnen de tandheelkunde is een implantaat een schroef die in het kaakbot wordt gedraaid, waar bovenop iets bevestigd kan worden. U kunt een implantaat zien als een kunstwortel. Op deze kunstwortel kan dan een kroon (nep tand of kies) bevestigd worden, zodat een verloren tand of kies vervangen kan worden!

In onze praktijk wordt niet geïmplanteerd. Indien een implataat bij u geïndiceerd is, kunnen wij een doorverwijzing maken naar een gespecialiseerde tandartsenpraktijk waar dit wel kan.

Kunstgebit op implantaten

Wanneer u een kunstgebit heeft, houdt normaal gesproken het kaakbot deze op zijn plek. Echter, soms is het kaakbot dusdanig geslonken, waardoor het kaakbot onvoldoende houvast geeft aan de prothese. Implantaten kunnen hiervoor een gepaste oplossing zijn. Implantaten worden dan als metalen kunstwortel in de kaak geschroefd, met een structuur die boven het tandvlees uitsteekt.

Deze structuur kan een drukknopje of een steg (horizontaal staafje tussen een aantal implantaten) zijn. Het kunstgebit wordt hier in geklikt, waardoor deze meer houvast heeft.

TCA op Facebook
Bekijk onze pagina