Contactgegevens

Philippus Robbenstraat 10
7665 AA Albergen

0546 898 364

info@tcalbergen.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00

Dinsdag 08:00 - 17:00

Vrijdag 08:00 - 12.00

Bleken van uw tanden

Bleken heeft als doel het witter maken van tanden. Meestal wordt dit vanuit cosmetisch oogpunt gedaan.

Bleken bij vitale tanden
Bleken bij vitale tanden wil zeggen dat de tanden die gebleekt worden, allemaal nog een levende tandzenuw hebben.

Als u zich stoort aan de kleur van uw tanden, dan kunt u dit bespreekbaar maken met de tandarts. In sommige gevallen is het mogelijk om te starten met bleken. Hiervoor wordt een individuele bleeklepel gemaakt. Vervolgens krijgt u bleekspuitjes en goede instructies mee naar huis, waardoor u thuis kunt beginnen met het bleken. Na een week komt u terug bij de tandarts en wordt het resultaat besproken. Indien u nog niet tevreden bent over de kleur van uw tanden, kan er besloten worden om nog even door te gaan met het bleken.

Houdt er rekening mee dat bleken bij vitale tanden niet geheel zonder risico’s is. Ondanks dat uit onderzoek blijkt dat het tandglazuur zelf niet ernstig wordt aangetast, bestaat de mogelijkheid dat de gebleekte tanden verhoogd gevoelig worden, bijvoorbeeld voor koud drinken.

Als u uw tanden wilt bleken, is het verstandig om dat onder begeleiding van een tandarts te doen. Er zijn verschillende cosmetische bedrijven die het bleken van tanden aanbieden, maar dit is vaak niet onder begeleiding van een tandarts en daarom brengt dit verhoogde risico’s met zich mee.

Bleken bij avitale tanden

Avitale tanden zijn tanden die geen levende tandzenuw meer bevatten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij tanden die een wortelkanaalbehandeling hebben gehad.

Als een tand geen levende zenuw meer bevat, kan deze in sommige gevallen donker of grijs verkleuren. Het is dan mogelijk om alleen die tand van binnen uit te bleken. Hierdoor wordt de kleur van deze tand (gedeeltelijk) hersteld. Deze behandeling vindt plaats bij de tandarts.

TCA op Facebook
Bekijk onze pagina