Contactgegevens

Philippus Robbenstraat 10
7665 AA Albergen

0546 898 364

info@tcalbergen.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00

Dinsdag 08:00 - 17:00

Vrijdag 08:00 - 12.00

Gebitsprotheses

Een gebitsprothese is een uitneembare tandheelkundige voorziening die een aantal of alle tanden/kiezen vervangt. In samenwerking met ons eigen tandtechnisch laboratorium wordt u snel en vakkundig geholpen. Alles onder één dak! Wilt u meer informatie over gebitsprotheses kijk dan op www.dentallas.nl

Gedeeltelijke prothese

Een gedeeltelijke prothese heeft een kunststof basis waaraan een aantal tanden- en/of kiezen zijn vastgemaakt. Een gedeeltelijke prothese is niet hetzelfde als een frame-prothese, omdat de basisstructuur van roze kunststof is gemaakt en hierdoor esthetisch fraaier is. Een groot nadeel van een gedeeltelijke prothese is dat deze minder houvast heeft! Hij blijft dus niet zo goed in de mond vastzitten. Meestal wordt een gedeeltelijke prothese toegepast als tussenstap naar een volledige prothese.

Volledige prothese

Een volledige prothese, ook wel een kunstgebit, is een oplossing wanneer u al uw tanden en kiezen mist. Een volledige prothese heeft een roze kunststof basis waarin tanden en kiezen verwerkt zijn. Meestal heeft een volledige prothese voldoende houvast aan uw kaakbot. Wanneer dit niet het geval is, kunnen implantaten soms een goede uitkomst bieden. Lees er hier meer over.

In ons tandheelkundige centrum bevindt zich een tandtechnisch laboratorium met gespecialiseerd personeel in kunstgebitten! U kunt hier terecht voor het vervaardigen van een nieuw frame of een nieuwe prothese, maar ook voor alle reparaties! Voor een afspraak kunt u bellen met: 0546-441629.

Frame-prothese

Een frame-prothese is een metalen basisstructuur waaraan een aantal tanden- en/of kiezen zijn vastgemaakt. Dit kan een oplossing zijn als u enkele tanden/kiezen mist. Het voordeel van een frameprothese is dat deze vaak erg vast zit in de mond, ondanks dat het een uitneembare voorziening is. Tevens is een frameprothese erg sterk!

Nadelen van een frameprothese zijn dat er ‘haakjes’ in verwerkt zijn, om houvast aan de voorziening te geven. Deze haakjes worden geprobeerd om zoveel mogelijk weg te werken, en zijn vaak voor omstanders nauwelijks zichtbaar. In sommige gevallen zijn deze haakjes wel zichtbaar met lachen, bijvoorbeeld als deze om de hoektanden zijn geplaatst. Dit oogt iets minder fraai.

TCA op Facebook
Bekijk onze pagina